Vi är så nöjda med vår mångsidiga och lyxiga multicooker, en gryta med oändliga möjligheter! Den här modellen har fyra matlagningsmetoder: Slow cooking, Pressure cooking, Ångning och Sous Vide. Alla metoderna bevarar och optimerar smak, textur och upplevelse av råvarorna. Helt otroligt eller hur?! Det är även ett känt faktum att billiga och enkla råvaror kan genom Crockpots fina egenskaper transformeras till middagar som smakar både lyxigt och dyrt – bara genom ett enkelt knapptryck. Är det magi måntro?! Jag lagade en högrevschili (recept hittar ni på min Instagram och Reel) av egenskjuten Dovhjort. Försteker köttet med löken och sedan blandade jag alla ingredienser i crockpoten och låter dem långsamt tillagas. När man inte behöver stå vid spisen hela dagen utan får kvalitetstid över att umgås med vänner och familj, duka vackert, göra läxorna med barnen eller läsa en god bok. Win-Win eller hur?! Just nu florerar det många tips kring hur man håller i plånboken, sänker kostnader och förbereder sig för vinterns förväntade stålbad. Mest talas det om hur vi bäst sparar el och energi, samt hur vi får matkassan att räcka längre nu när priserna går upp. I och med skenande matpriser upptäcker fler och fler fördelarna med slow cooking i allmänhet och Crockpot i synnerhet. Jag är en av dem. Visste ni att en Crockpot drar cirka tre gånger mindre el än traditionell matlagning i ugn eller på spis ? Jag får tid över att duka fint och umgås med familjen medan chilin får puttra i Crockpoten i ca 4-5 timmar. Köttet blev så mört och fint och föll isär precis som det ska med en mustig och smakrik chili. Höstmiddagar när de är det är som bäst: billiga och smakrika råvaror, mättande och gott och man samlas hela familjen kring matbordet för en stund tillsammans. Livskvalitet. Sofia Mari är marknadschef på Acreto, nordisk distributör av Crockpot som är marknadsledare inom slowcooking och multicooking. Hon berättar mer om fenomenet: ”Slowcooking och multicooking är verkligen på framfart av flera orsaker. Dels är det ett oerhört elsnålt sätt att tillaga mat, om man jämför med spis eller ugn. Vi har nyss genomfört egna tester på energiförbrukning och i vissa fall drar Crockpoten tio gånger mindre el än traditionell matlagning. Vi visste visserligen att våra Crockpots är energisnåla, men till och med vi blev överraskade av det fantastiska resultatet”,säger hon. ”Samtidigt är en Crockpot utmärkt när du vill laga mat till många, eller fylla lunchlådor för hela veckan. Och tillagningssättet framhäver, förhöjer och förstärker både smak, textur och upplevelse. Vi brukar säga att du kan ”få billigt att smaka dyrt” med en Crockpot. Att även de enkla råvarorna kan bli till lyxmiddagar. Även det ligger förstås i tiden. Istället för en dyr oxfilé kan du med fördel satsa på en billigare styckdel och ändå få smak och textur att överträffa det mesta. Ett bra sätt att få mer för matkassan, helt enkelt”, avslutar Sofia. Och där lämnar jag över stafettpinnen till mitt nästkommande inlägg: Foodsaver. Unika möjligheter om hur man bevarar maten fräsch längre, perfekt för matlådor, storkok osv. STAY TUNED!!