Jag kom just hem från årets första julbord och inte vilket julbord som helst utan ett nytt koncept som Björn Franzén komponerat ihop på Bobergs Matsal på NK. Otroligt trevligt och fint ordnat. Först kom det in hummerskagen, gravad lax, matjessill, lantpaté och terrin på majskyckling och det var så nedrans gott och det var perfekta små mumsbitar. Sedan var det kryddstekt ankbröst med anksky och potatispuré, sanslöst gott det med. Den godaste ankan jag ätit. Min favorit var Bobergs vispade tryffelbrie, som jag måste kopiera. Det var en smakfest utan dess like och smaklökarna jublade och som avslutning kom det in en krämig chokladpudding med citrussorbet. Till alla rätter serverades det väl utvalda drycker som Wisby julöl, Rosso di Montalcino och slutligen Tokaji till desserten. Jag körde så det blev bara bubbelvatten för min del men jag förstod att resten av gänget uppskattade dryckerna som matchats perfekt till. Kan varmt rekommendera den här jullunchen som kommer att kosta 495 kr + dryckespaket för 295 kr om jag inte minns fel. Barnen kommer att kunna få köttbullar och sedan hemgjord glass med maränger och chokladsås. Don't miss!