I helgen lagade jag kalv med salviasky och en krämig pasta till det. Först bankade jag ut kalvfiléerna, doppade dem i ägg och sedan mjöl. Salt och vitpeppar. Låter de vila lite. Sedan tog jag en stekpanna med olivolja, bladspenat, vitlök och körsbärstomater så att de blev mjuka och härliga. I en annan kastrull värmer jag grädde, riven parmesan, en skvätt kalvfond, salt och peppar. Låter det bubbla ihop. Steker köttet och när det är klart tar jag upp köttbitarna och vispar ner vatten, kalvfond, citronsaft, färsk salvia, en skvätt Madeira, lite socker - låter det bubbla ihop. Smakar av. Mer fond. Grillar citroner. Jag hade färsk pasta hemma, kokade upp det snabbt, sedan av med vattnet och blanda ner den varma grädd/ost såsen och sedan i med spenatröran. Rör om. Riv parmesan på och svartpeppar. Servera direkt!