Ikväll lagade vi kalv i en smarrig salvia/citron sås med risotto. Max hjälpte till med både dukning och matlagningen idag (mysigt med sällskap i köket) och han bankade bland annat ut kalven sedan doppade han dem i uppvispat ägg och därefter mjöl. Sedan stekte vi dem i smör och när de var klara lyfte jag upp dem och lät dem vila på en tallrik. Sprutade över lite citronsaft. I samma stekpannan tog jag en stor klick smör, lät den smälta sedan i med hönsbuljong och vispade runt, i med en skvätt portvin som stod vid spisen, citronsaft, salviablad - vispa runt. I med vitpeppar och lite socker. I med en skvätt kalvfond, vispa runt och smaka av. Låt puttra ihop. När risotton är klar, som Johan lagade, så lägg i köttet i pannan igen och klipp över lite salvia samt dra lite med svartpeppar kvarnen. Servera direkt. SJUKT GOTT om vi själva får skryta : ) haha! Har ni redan gått på jullov för det är lite segt med besök till bloggen tycker jag. Bloggar ju på som vanligt men vore kul med lite livstecken att ni är här....haha! Kram och trevlig kväll!