Okej, ni vet att jag var nervös för att laga kalkon och självklart stötte jag på patrull under tillagningstiden. Jag hade fått tipset från Ingelsta kalkon att den skulle ta runt 2.5 timmar, så sagt och gjort jag satte in den i god tid innan gästerna skulle komma men redan efter 1,5 timme var den uppe i 70 grader så jag var tvungen att ta ut den. Herregud hur skulle det här sluta?! Gästerna skulle komma först om 60 minuter och då skulle vi börja med en drink och löjrom och den stackars kalkonen skulle stå och torka ut.... Fick ösa med skyn och smält smör och låta den sitta med folie under tiden vi skålade i bubbel. Till förrätt blev det skagen och löjromspizza, vilket som alltid är försvinnande gott eller hur? Kalkonen blev faktiskt jättefin och mör, serverade hemmagjord sås till, sallad, gelé , brysselkål och potatis som jag först kokat och sedan lagt på en plåt och trycker till med en gaffel och toppar potstisen med vitlökssmör, kryddor och så in i ugnen. Kalkonen var fylld med örter, äpplen, smör, lök, och citron. Penslade den med smältsmör och soya. Till efterrätt lagade jag en äppelkaka med skivade äpplen, strör över kanel och socker, river mandelmassa över och sedan på med degen (smält smör, bakpulver, mjöl och socker). Serverade med vaniljvisp.