Förra veckan hade jag förmånen att få besökaSverige och Kanada är största importörerna. Jag förstår snart varför. Jag är ingen ölkonnässör ska jag villigt erkänna men efter det här besöket är jag i alla fall ett stort fan av deras öl. Jag blev så imponerad över brödernas passion för hantverket (liksom vin, whiskey är öl ett hantverk att tillaga), deras nyfikenhet för nya smaker (innovativt som bara den) och önskan att förena människor (skapa gemenskap). Här använder de sig av fat på samma sätt som vin och sprit dvs de är kända för sina ales smaksatta med hjälp av ekfastlagring. Innis & Gunn har ständigt legat i spetsen för barrel-ageing, d.v.s. lagring av öl på olika typer av ekfat, och genom denna teknik introducerat öldrickare till helt nya smakupplevelser. De visade oss hur olika man rostar kornen för att få fram diverse smaker. The master Brewer, Ken, som för övrigt var helt magisk, han lät oss smaka på kornen och vi kände bl a smaker som kakao, popcorn och smör. Innis & Gunn tar även in frukter och kryddor i sina ölblandningar så som citron, och chili. Innovation är bara förnamnet. Vi fick smaka öl direkt från tunnorna (de hade någon tid kvar att lagras för att uppnå perfektion) och det var riktigt häftigt att få göra. Lunchen serverades också här, en klassik fish n chips med vinägersås till och självklart en kall Innis & Gunn öl som innehöll en dash av citron. Passade utmärkt till maten måste jag säga. Med lanseringen av ”15” höjer Innis & Gunn glaset för bryggeriets framgång och för de kommande 15 åren av nyskapande ölproduktion. "Genom att kombinera allt jag älskar och har lärt mig om ölbryggning blir ”15” Innis & Gunns första whiskyfatslagrade Double IPA, fullmatad med mina favorithumlesorter. Jag hoppas att folk kommer att älska ”15” lika mycket som jag gör, säger Innis & Gunns grundare och Master Brewer Dougal Gunn Sharp." Ännu en lärorik och spännande resa jag har fått uppleva, det tackar jag innerligt för. Anja som är byråchef på Pretto PR var den bästa tänkbara reseledaren, ett fullblods proffs ut i fingerspetsarna och förbaskat rolig och kul dessutom. TACK! Ps. "15" kommer att finnas att köpa på Systemet från den 5 oktober för den som vill smaka.