Första gången här hemma, att vi kokar levande kräftor. Överraskade barnen med att köpa tre kilo levande kräftor, det var bara Tom var intresserad av att hjälpa till med att koka dem. Men en bättre assistent kan man ändå inte hitta! Vi sköljde kräftorna nog i kallt vatten innan vi la ner dem i omgångar i spadet. Jag mixade mellan två recept: Mannerströms och ett annat. För 3 kg kräftor: 5 liter vatten, 2.5 dl grov salt, 3 matskedar farinsocker, krondill och sedan ökade jag på med den mörka ölen hade 1 1/2 flaska (33 cl) Porter i. Koka upp rejält och smaka av. Mer salt. I med ett gäng kräftor i taget och det var faktiskt liiiiite otäckt att ploppa i levande djur i kokande vatten, fick faktiskt titta bort när jag la i dem. När alla var kokade, la jag dem i en bunke med spadet och och krondillen. In i kylen minst ett dygn. Dessa var stora och maffiga och bland de bästa vi ätit....haha! Serverade kronärtskocka, kantarelltoast, ost & skinkpaj och toast till. På lördag står jag och Tilda på Biblioteksgatan och säljer massor av härliga saker på Fashion Flea Market mellan 10-16.00! Kom förbi!