Hej på er, hoppas att tisdagen börjat bra för er! Här kommer recepten från vår middag när vi firade vår minsting. Förrätt: Råraka extra allt. Råraka, jag tar lite större potatisar och river på rivjärnet med skalet på. Skölj dem väl. Pressa bort vätskan. I stekpannan har jag olja och smör och stek på ganska hög värme. Vänd. Jag fick vända ett par gånger och samtidigt saltar jag. De ska vara krispiga. Toppa med löjrom, rödlök och gräddfil samt dill och gräslök. Hade ingen dill ser jag men det är gott till. Lite citronklyfta med. Huvudrätt: Kalv i Marsala sky med pasta Alfredo. Skyn bara svänger jag ihop med: vatten, kalvfond, citron, Marsala vin, tomatpure, salt, vitpeppar, en nypa socker, salvia eller timjan samt riktigt med smör. Vispa. Koka upp, smaka av. Alfredo: Sjuder upp matlagningsgrädde och så tog jag en skvätt vispgrädde i, salt, vitpeppar, vitlök, lite muskot och låter koka ihop lite och reducera. Smaka av. När pastan är klar, lägg i parmesan i såsen och sedan blanda med pastan, toppa med svartpeppar och en näve ost. Efterrätten: Semifreddo med limeblåbär och havresmulor. En efterrätt vi fick för flera år sedan hos mina svärföräldrar och som jag lagade nu för första gången. Kommer absolut laga den igen för den var riktigt smarrig!