Hej på er! Vilken fin respons igår på IG om min matlagning, det gläder mig! Lagade som sagt sjötunga i vitvinsås med ris, sallad och toppade fisken med löjrom. RECEPT: Två - tre rullader brukar räcka, framför allt om man har förrätt eller drinktilltugg. En fisk är två rullader. Börjar med smör och olja i en panna, i med fin hackad charlottenlök, sedan smular jag i 2 fiskbuljongtärningar, rör om, i med citronsaft, vitpeppar, salt och cayenne. Häller i vittvin, någon dl kanske plus en skvätt Sherry. Låter allt bubbla ihop. Lägg i rulladerna, sänk värmen och låter dem sjuda i såsen. När de börjar bli vita och inte längre genomskinliga, ta upp med en hålslev. Lägg fisken åt sidan. Sila av så att löken försvinner. Ner i pannan igen, i med grädde och någon slev lätt cream fraiche (tar du matlagningsgrädde addera med vanlig creame fraiche) . Rör om. Koka ihop och smaka av. ALLTID smaka av. I med mer citronsaft och lite sherry kanske eller mer vitpeppar och salt? När såsen är perfekt, lägger du i fisken igen och du kan med fördel egentligen servera den i pannan men jag hade ett så vackert fat att jag la upp fisken på fatet, över med såsen och toppa sedan med löjrom, svartpeppar och dill. Hade även kunnat haft finklippt gräslök över men det hade jag inte hemma. Serverade med ris, sockerärtor, sallad och extra sås och löjrom vid sidan. När det kommer till charkbrickor, så tänk hellre en liten bricka så att det ser maffigt och generöst ut än en stor där det ekar tomt på vissa ställen. Kombinera ostar du gillar, kex, frukt eller bär (varierar vad jag har hemma och vad som är i säsong), goda skinkor, salami, nötter, och eller choklad. More is more helt enkelt. Ett gulligt sätt att äta det på är att gästerna får en egen liten mini bricka att lägga det på och äta ifrån. Uppskattades igår i alla fall! Stort lycka till!