Igår var jag på ett fantastiskt event anordnat av Micael Bindefeld AB på Grand Hotel. Jag och Niklas tillsammans med två killar, Johan och John fick äran att besöka Grand Hotels magnifika vinkällare som huserar 18.000 (!!) flaskor. Fredrik som är Grands sommelier berättade om dryckestrender, deras antika vinutbud och mycket annat lärorikt och intressant. Vi bjöds på ett glas Champagne och ljuvliga snittar medan vi lyssnade intensivt. Därefter gick vi till köket för Verandan och fick träffa de härliga köksmästarna, Andreas och Edvin. Att få vara i ett professionellt kök och dessutom hjälpa till att tillaga maten som vi sedan skulle äta och bjuda våra vänner på var en upplevelse utan dess like för en matnörd som mig. Vi fick filea röding som vi sedan rökte lite lätt och vi fick även arbeta med ankan och skära ut brösten. Det var liiite otäckt tycker faktiskt jag. Aldrig gjort det tidigare utan bara trancherat en tillagad fågel. Efteråt gick vi upp den vackra Verandan och fick njuta av en fyrarättersmiddag med olika noga utvalda viner till varje rätt. Vi började med kallrökt röding, sedan sotad skånsk anka, därefter en getost med friterad churros och som avslutning citronglass med krispig ingefära. Summa summarum var det en helt magisk kväll och som grädde på moset fick jag en egen kockrock med mitt namn på. Den hänger nu på bästa plasten i köket och kommer med all säkerhet användas flitigt. Ser ju så vansinnigt proffsigt ut eller hur? Att dessutom få den här lyxiga kvällen på en onsdag, det är vad jag kallar Våga Vägra Vardag! Tusen tack Grand Hotel och Micael Bindefeld AB! Bild tagen av John.