På våra "halvåtta hos mig" middagar gäller det även att ha ett tema eller en röd tråd som knyter ihop de tre olika rätterna. De andra middagarna har haft Italien och "klassiker" som teman och vi valde att ta våra gäster på en smakresa genom de länder som betyder mest för oss. Efter varje rätt, hade vi som en frågesport på det landet vilket blev ett kul inslag i middagen och när de höll på med frågorna så kunde jag förbereda nästa rätt. Tilltugget till Champagnen var löjrom (såklart) och en foie gras. Löjromen serverade jag på lantchips med gräddfil, rödlök och lite dill. Både gott och vackert tycker jag. Anklevern serverades med flingsalt. Första rätten var carpaccio med ciprianisås, ruccola, parmesan och pinjenötter. Vi befinner oss alltså i Italien. Älskade Italien. Vårt favoritland i Europa utan tvekan. Vår första gemensamma resa bar av till Rom 1992, vi förlovade oss här (2000) och spenderade vår honeymoon i detta underbara land (2001). Vi försöker besöka Italien så ofta vi kan och har varit nästan överallt i landet. Vi serverade ett fantastiskt rödvin till, självklart från Italien. Vi åker vidare, likt "På spåret" och hamnar i vårt moderland Sverige. Landet där vi båda fötts och där vi bor med vår familj. Jag serverade bergtunga i vitvinssås med (mycket) löjrom och pressad potatis och vid sidan en fräsch grönsallad med god dressing. Vi serverade ett fint och svalkande vin till, en vit Bourgogne som passade rätten perfekt. Under tiden jag fixade med disken och tog fram efterrätten ställde Johan lite roliga frågor till hela gänget, som dessutom är så tävlingsinriktade att det är galet....haha! Alla ville vinna. Som slutdestination på denna kulinariska resa, hamnade vi i Florida. Vårt home away from home. Jag gjorde en frozen key lime pie som blev mycket uppskattad. Glömde helt att ta bilder men så här ser den ut. Matchade rätten med ett muscat vin. Smarrigt! Vinnaren, en överlägsen sådan blev Jacob som hade nästan alla 18 frågor rätt. Han vann inte bara äran utan även en Champagne! Grattis kompis!