Jag lagade schnitzel med ljummen potatissallad och olika tillbehör på Valborg. Ett av tillbehören var gurka i en marinad som uppskattades av alla, eller mest oss vuxna om jag ska vara ärlig men ändå. Hittade både recepten på nätet. Gurksallad: Hacka gurka och sedan lät jag den stå i kylen i dressingen en stund innan servering. Dressing: 2 tsk rödvinsvinäger 2 msk rapsolja, eller någon annan favoritolja 0,5 klyfta finhackad vitlök vitpeppar från kvarn Att servera ljummen potatissallad, citron och kapris till är en riktig hit tycker jag. Potatissalladen, också den från nätet: Dressing: Jag dubblade satsen. 2 tsk rödvinsvinäger 3 msk rapsolja, eller någon annan favoritolja 1 tsk senap 50 g finhackad schalottenlök 2 msk finskuren gräslök salt vitpeppar från kvarn 1 dl varm höns- eller grönsaksbuljong Häll bort vatten från de nykokta potatisarna och skär dem i tunna skivor. Blanda dem med dressingen och den varma buljongen. Jag hade gjort dressingen och sedan blandade jag i buljongen där i. Det är mycket viktigt att potatisarna är nykokta och varma när man blandar dem med dressingen. De suger åt sig vätskan bättre då. Sedan serverade jag vitsparris med hollandaisesås och massor av löjrom på. Skulle serverats som förrätt men tiden blev knapp så den fick serveras samtidigt. Och mina vänner, den här enkla rätten är alltså löjligt god. Löjligt god. Ni måste helt enkelt testa den. Efter att jag panerat köttet i vispat ägg och ströbröd, så friterade jag dem vilket blev mycket godare än när jag stekt dem. Första gången för mig och det blev så smarrigt och dessutom gick det fort. Rekommenderar jag er att göra. Wienerschnitzel med ljummen potatissallad, kapris, café de paris smör och inlagd gurksallad - nom nom!!