Efter en ganska splittrad och stressad vecka var det underbart att få varva ner och bara vara hemma i helgen. Vi bestämde att vi skulle göra en lite lyxigare familjemiddag igår. Sagt och gjort. Jag lagade Bergtungafilé med Champagnesås och till efterrätt hemgjorda donuts med vaniljglass. Med skön musik på i köket unnande jag mig ett glas Champagne medan jag lagade såsen och verkligen njöt av stunden. Jag panerade filérna i mjöl och ströbröd och sedan stekte jag dem på ganska lågvärme i en rejäl klick smör. Salt, vitpeppar och citron på. Såsen är onyttig som tusan men blev magisk god. En av de bästa jag gjort på länge. Jag lagar oftast utan recept och så här gjorde jag den: hackar schalottenlök och pressar lite vitlök som bryns i smör och lite olivolja. Smular i fiskbuljongtärningar (2 st) och rör runt. I med Champagnen. Ganska mycket. Låter det puttra och bubbla. I med lite cayennepeppar, vitpeppar, salt och citronsaft. Puttra ihop. Lite sur så jag tog i några droppar konjak. Sedan i med vispgrädde. Smaka av. Lite mer vitpeppar. Smaka av. Precis innan serveringen hällde jag i skvätt champagne. Man ska inte stressa såsen utan låt alla smaker gifta sig med varandra och låta den ta sin tid. Min dotter la upp sin mat och ville gärna att den skulle vara med på bloggen. Varsågod! Till efterrätt gjorde vi hemgjorda donuts efter ett recept i senaste Elle mat och vin som dessutom är min FAVORIT mattidning. Älskar den tidningen. Last night we had a lovely family dinner after a busy and stressful week. I cooked lemon sole with Champagne sauce and home made donuts for dessert. So yummy! Hope you had a great saturday yourselves!