Att laga mat är bland det bästa jag vet och ett av mina största intressen. Igår bjöd jag familjen och bästa vännerna på Oxfilé Provencal - en klart underskattad 80-tals klassiker! Kanske inte bästa första-dejten-rätten- eftersom det är MYCKET vitlök i den.... Som tillbehör gjorde jag rödbetssallad med chèvre, rostade pinjenötter och honungsvinegrette samt ugnsrostade tomater och böner. Till dessert åt vi Gino med glass, en efterrätt som först skapades på restaurang PA&Co i Stockholm. Himmelskt gott. Perfekt att förbereda innan. Honungsvinegrette - 2 delar olja, 1 del vitvinsvinäger, lite fransksenap, honung (flytande)- vispa runt och smaka av med salt och vitpeppar. Vitlökssmör - I den här rätten är det nästan den viktigaste ingrediensen. Rumstempererat smör ( i mänger), vitlök (ett par klyftor), salt, vitpeppar, persilja, några droppar citron och ett par droppar av Worcestershiresås. Otroligt viktiga små droppar som gör vitlökssmöret " to die for". Det här smöret passar bra till det mesta. Om man gillar vitlök. Gino - Kiwi, banan, jordgubbar och vit choklad. Mycket vit choklad. In i ugnen på 150 grader tills chokladen smälter. Servera med vaniljglass.