Häromdagen lagade jag en mycket uppskattad och relativt lättlagad laxrätt och här kommer äntligen receptet. Haft strul med kameran. Ta en laxbit per person. Jag lägger laxen i en ugnsfast form med lite smör i. Citronsaft, salt och peppar på. In i ugnen på 135-150 grader. Under tiden tvättar jag blåmusslorna och förbereder såsen. Ta olivolja och rikligt med smör i en panna, lägg i finhackad scharlottenlök, pressa i två vitlöksklyftor, rör om. I med vitt vin. Koka upp. Släng i musslorna och på ett lock. Vid sidan i en annan panna, bryn tunt skivad fänkål. Ska knappt få färg. När musslorna öppnat sig, ta upp dem med en hålslev. Tillsätt grädde, mer vin, citronsaft, smula i två fiskbuljongstärningar, lite cayennnepeppar. Puttra ihop. Smaka av. När såsen är klar, i med fänkålen. Rör om. Lägg upp laxen på ett stort fat, häll över såsen, lägg ut blåmusslor och räkor ( jag missade det på bilden) och egentligen brukar jag strö över smörstekta kantareller men barnen gillar inte det så jag skippade det. Servera med nypotatis. Jag åt upp nästan alla blåmusslorna...haha Försvinnande gott tycker Tom.