Igår lagade jag lax i citron och kaprissås och serverade med ugnsrostad potatis. Såsen brukar jag göra till kalv men såg på någon reel att en kvinna gjort det med lax och det såg smarigt ut. Blev riktigt gott faktiskt. Köpte lax öve disk och den var jättegod, funkar såklart med frusen också men färsk är ändå att föredra. Laxen: Vände den i mjöl, salt och vitpeppar. Stekte i smör och rapsolja, först med skinnsidan ner, sedan vände jag på dem. Plicka upp dem och i samma panna gjorde jag såsen.Såsen: Häller i hönsbuljong, vittvin, citronsaft, pessar ner en vitlöksklyfta, vitpeppar och salt, allt ner i pannan. En klick smör. Snåla ej. Låter koka/bubbla upp. Ska reduceras lite. Smakar av. Mer fond. Lite kryddor. Citronsaft. När den börjar bli klar, i med kapris. Lägg tillbaka laxen och ös över såsen. Jag toppade med salvia för att vi hade det hemma och det passar fint med såsen. Servera direkt. Funkar fint att köra pasta till också, varför inte en pasta Alfredo?!Ha en fin helg!