WOW! Vilken fin respons på min laxrätt som jag lagade igår och la ut på story och instagram - TACK! Dessutom blev det succé här hemma trots att barnen var skeptiska till örterna....haha! Jag hittade som sagt på en rätt, finns säkert massor av recept på örtbakad lax men jag tog det vi hade hemma och resultatet kommer här: Mixa färska örter: de jag hade hemma var: rosmarin, salvia och timjan och sedan i med vitlök, salt och peppar. Smält smör, tror jag hade 100 gr. Blanda ihop och låt stå. Laxen: citronsaft, vitpeppar och salt. Under tiden, koka potatis så att den blir mjuk. Ta av och lägg dem på en plåt och tryck till dem. Smasha försiktigt. Ringla olivolja på och flingsalt. Nu har örtblandningen "stelnat" lite så då kan du lägga på eller pensla på den på laxen. Strössla över lite panko. In i ugnen med både lax och potatis. 175 -200 grader. När laxen är klar ta ut den och ha kvar potatisen och sätt på grill så att de får lite färg. Sås: Lätt Crème Fraiche , majo, citronsaft, vitlök, salt, vitpeppar, Worcestershire sås. Smaka av. Lägg upp lax och potatisen på ett fat, dutta ut sås. Skulle även kunna haft kapris över potatisen men igår blev det persilja och lite svartpeppar. Serverade broccoli och sallad till. Hoppas att det ska smaka! KRAM