I fredags lagade jag röding med Champagnesås, pressad potatis och kokta minimorötter. Stor succé och alla mumsade på med god aptit. Jag steker rödingen på en sida (skinnsidan) tills den är nästan helt rosa, då stänger jag av plattan och lägger ett glaslock över stekpannan så att den får "ånga sig färdig". Innan jag steker dem hade jag på salt, citron och vitpeppar. Såsen tillagar jag så här: hackar schalottenlök och pressar lite vitlök som bryns i smör och lite olivolja. Smular i fiskbuljongtärningar (2 st) och rör runt. I med Champagnen. Ganska mycket. Låter det puttra och bubbla. I med lite cayennepeppar, vitpeppar, salt och citronsaft. Puttra ihop. Lite sur så jag tog i några droppar konjak. Sedan i med vispgrädde. Smaka av. Lite mer vitpeppar. Smaka av. Precis innan serveringen hällde jag i skvätt champagne. Man ska inte stressa såsen utan låt alla smaker gifta sig med varandra och låta den ta sin tid. Barnen hjälpte till att lägga upp och dekorerar tallrikarna. Hoppas att ni får en härlig kväll! Själv ska jag och döttrarna se Mello och mysa. En väldigt lugn och skön helg med andra ord. KRAM