Igår lagade jag kalv piccata med pasta i tomatsås till hela familjen. Jag börjar med att steka tomater i olja, vitlök, balsamvinäger, lite salt och lite socker. När de är mjuka och lite "söndriga" häller jag över en tomat och basilika sås (färdig från Zeta). La i två lagerblad, vitpeppar och lite salt. Sen panerar jag kalven i mjöl, citron, salt och vitpeppar. Steker någon minut på varje sidan. Såsen är nyckeln till hela rätten enligt familjen. Jag blandar buljong ( vatten + 1 tärning grönsaksbuljong + en skvätt kavlfond), häller ner det i en kastrull och adderar citron och smör - rör runt. Smaka av. Mer citron och mer smör. Vitpeppar och salt. Lite tunn så jag redde av den med maizena som jag häller i under omrörning. Puttra. Smaka. Hade glömt att köpa basilika eller salvia som både är gott på kalven och pastan och fint att dekorerar med. Note to self: Planera inköpen bättre.