Veckans recept! Igår lagade jag italienska köttbullar och hemgjord tomatsås. Uppskattat av såväl vuxna som barn. Köttbullar: Tyvärr fanns inte kalvfärs men nötfärs med grädde funkar nästan lika bra. Nötfärs, vispgrädde, ströbröd, kalvfond, fransk senap, salt och peppar. Rulla stora köttbullar. Tomatsås: Bryn gullök i smör och strö lite socker över dem. Pressa på vitlök( jag tog 2st) och stek tills de blir mjuka och fina. Bryn körsbärstomater i olivolja tills de mjuknar. Blanda ihop allt i en kastrull och häll på vitt vin. Lägg i en grönsaksbuljon. Puttra. Hacka i färsk basilika. I med krossade tomater. Puttra. Smaka av. Några droppar Worcestershiresås. Salt , vitpeppar. Ett lagerblad. Puttra. Smaka av. Lite mesigt så i med en skvätt tabasco. Puttra. I med en liten klick chilisås. Puttra. KLART! Sen låter man köttbullarna koka i tomatsåsen. Vänd runt dem försiktigt. Ta upp en och kolla när den är färdig. Tar längre tid än man tror. Egentligen serverar jag köttbullarna och pastan blandat men min dotter fick för sig att hon ville äta det separat.... Italian meatballs with home made tomato sauce.