Mina vänner äger och driver gården Wirum och Wirum kanske mest är kända för sin goda glass men har nu inlett arbetet med att förädla kött från sin Jerseybesättning. Gården har dragit igång ett samarbete med ett nystartat småskaligt slakteri utanför Vimmerby och siktar på att kunna erbjuda konsumenter möjligheten att köpa kött direkt på gården. - Många som har handlat vår glass har frågat om de kan få köpa kött också, säger Emma Dahlberg på Wirum. I och med att vi nu har möjlighet att utföra slakt och styckning på ett småskaligt sätt i vår närhet har vi bestämt oss för att börja jobba med detta. Jerseykor växer mycket långsammare än andra nötraser och det medför en ökad marmorering av köttet. Smakpaneler världen över rankar konsekvent Jerseykött högst p.g.a. dess mörhet, saftighet och smak. Wirums Jerseykött kommer att säljas under namnet Wirum Jersey Beef. Priset beräknas ligga i nivå med annat kvalitetskött på marknaden. Produktionsvolymen kommer dock att vara mycket begränsad då Wirums besättning är liten. I helgen lagade jag boeuf av deras högrev och lät den puttra i ca 4-5 timmar. Den godaste grytan barnen ätit och jag blandade recept från Per Morberg och Wirum och smakade hela tiden av för att sätta min egen prägel på rätten. Passade bra att laga i fredags när det kändes som höst ute. Brrrrr.....Lagade dagen innan deras rostbiff som var lika mör och fin den och serverade den med hemmagjord potatisgratäng. Godaste köttet vi ätit på länge!