Det bästa vi vet är att duka upp en härlig frukost, både till vardags men kanske främst på helgerna och sitta länge tillsammans. En bra start på morgonen är bästa knepet för att sätta stämningen inför hela dagen tycker jag och för mig som är morgonmänniska är detta den ultimata lyxen. Kvalitetstid med min familj. Vi njuter nu av Pågens ljusa surdegs limpa som är en ny sorts limpa med mer surdeg (dessutom är den bakad med Pågens EGEN levande surdeg) och den innehåller dessutom mindre socker då den är bakad med mindre sirap än andra likvärdiga limpor, vilket gör att sockerhalten också är hela 40% lägre. Så bra och allt detta utan att tulla på smak eller kvalitet! Något som jag har fått lära mig genom det här samarbetet är att ända sedan Pågens start år 1878 har surdeg varit en naturlig del av företagets skånska bagartradition. Varför då tänker ni? Jo, för att detta gör att bröden blir saftigare och med surdeg så ökar brödets hållbarhet. Längre hållbarhet på bröd ger på sikt mindre matsvinn då man har fler dagar på sig att äta upp det. Färskt bröd med längre levnadslängd helt enkelt. Man äter brödet till sista smulan. Därför tycker jag att det känns extra kul att servera det här brödet till hela familjen, bra näringsinnehåll och längre hållbarhet! Ytterligare en grej som jag gillar med Pågen är att deras bröd levereras alltid färskt till butiker och har aldrig varit fryst på vägen, vilket gör att brödet håller längre, dvs du har längre tid på dig att konsumera det innan det blir dåligt. Sedan, det kanske mest finurliga är att när de lämnar det nybakade brödet i butikerna så hämtar de upp brödet som blivit osålt och gör jäst av merparten som sedan används vid bakning av nya bröd och restan blir till djurfoder eller bioetanol. Läs gärna mer här. Så kära vänner, nu ska vi ta och njuta av vår frukost tillsammans och vårt smarriga bröd från Pågen!