WOW, vilken respons på Instagram efter jag postade gårdagens smörrebröd. Igår på första maj, hade vi tre vänner över på lunch, en lunch som varade i 7 timmar...haha. Jag gjorde hemmagjorda smörrebröd vilket är både supergott, enkelt och vackert. Hade kyckling, skaldjur, fisk och kött. Så här gjorde jag dem: Köpte både kavring och danskt rågbröd för att få lite variation på brödet. Smör på varje och sallad, valde manchego sallad (här kan man välja den sorten man gillar bäst och även ha olika sallad på olika mackor). Rostbiff: Rostbiff, hemmagjord remouladsås, rostad lök. Såsen: hacka pickade grönsaker fint, majo, salt vitpeppar och curry. Smaka av. Kycklingröra: Här skulle jag gjort en med curry men då Johan inte är superförtjust i det (räckte med såsen på rostbiffen) slängde jag ihop en annan sort. Köpte grillad kyckling och använde bröstfileerna, hackar dem fint, i med majo, lite fransksenap, crème fraiche, salt, vitpeppar, cayenne, tabasco, finhackat äpple och sedan hade jag lite chilipaste i. Rör om och smaka av. Toppade med rödlök och knaperstekt bacon. Räkor i trängsel: Räkor, skivat ägg, aioli, toppa med löjrom. Laxröra: varmrökt lax, majo, citronsaft, salt, peppar, cayenne, rödlök, gräslök, pytte lite riven pepparrot (kan man skippa). Smaka av. Toppade med dill.