Efter vårt stopp i Hautvillers kom vi fram till Reims. Vi började med en lunch på det tvättäkta franska bistrot Café du Palais i hjärtat av Reims.Ett mysigt och charmigt ställe med art deco-inredning och stimmig härlig atmosfär. Vi njöt av hemmagjord foie gras, champagne och avslutade med en mäktig och lite lustig efterrätt. Min älskade lilla guddotter, Benedicte var också med på resan. Nyfiken som ni ser och alltid på ett strålande humör! Mätta och belåtna tog vi en rundvandring i Notre-Damekatedralen. Det är en gotisk katedral som var de franska konungarnas kröningskyrka. Katedralen, en av Frankrikes största, är framförallt känt för sin rika skulpturala utsmyckning och sin fasad samt fantastiska fönster av bland annat Marc Chagall. En av de absolut vackraste kyrkorna jag besökt! Slutmålet för dagen var Taittinger, som är det största familjeägda champagnehuset.Vi började turen 17 meter under marken i kalkgångar där champagnen lagras i minst 3,5 år. Fyra personer som dagligen handriddlar (vrider på flaskorna - vanligt är annars att detta görs med maskiner) 40.000 flaskor! Hela Reims ser ut som en Schweizerost - 25 mil gångar under staden fyllda med Champagne under lagring. Slutligen var det (äntligen) dags för champagneprovningen. Vi provade fyra olika sorter och den sista vi provade var deras Comtes, Blanc de Blancs - den godaste Champagnen jag någonsin druckit! Vi promenerade sedan genom staden, för att avsluta vår underbara tripp på Brasserie Flo.