Förra lördagen firade vi min älskade man med en lååååång lunch med goda vänner. En sk LUS (lunch utan slut). Dukade lite rustikt med bambubestick, solrosor och linneservetter. Vi började med charkbrickor med olika saker på, en salig blandning av godsaker. Salami, nötter, fikon, tomater, tryffelhonung, olika ostar och skinkor. Gjorde små mini skagen burgare (som lobster roll men med skagen). Tog mini briochebröd från Garant, smörstekte undersidan, fyllde med skagen och la på locket. Blev lite mäktigt då vi hade så mycket så plockade av locken....haha! Löjromsdipp såklart :) Till huvudrätt blev det Sallad Nicoise med halstrad tonfisk och det blev en riktig succé faktiskt. Hade olika sallader i botten, skivad ljummen potatis, stekt sparris, avokado, ägghalvor, oliver samt haricots (som jag inte kokade utan hade i kallt vatten och sedan delade jag på dem och strödde ut i salladen, för lite crunch. Borde haft sadeller men då Johan inte gillar det skippade jag det. Gjorde en vinegrette med olivolja, fransk senap, rödvinsvinäger, italiensk salladskrydda, salt, lite socker, vitpeppar och en skvätt citron. Köpte en stor bit färsk tonfisk som jag sedan skivade (3-4 cm tjocka), stekte i god olivolja, salt, vitpeppar och citron på. Går väldigt snabbt. Skivade dem direkt och toppade salladen. Dekorerade med gräslök, citron och dill. Avslutade med en hemmagjord tiramisu, kaffe och sång!