Igår lagade jag Saltimbocca med klyftpotatis. Det skulle bli en enklare vinsky till som jag läst om typ bara vitt vin och smör som ska koka ihop och reduceras. Men hade inte vitt vin hemma så tog en stor skvätt av en roseflaska och när jag häller i den inser jag men herregud, den har ju varit öppen i evigheter då vi kört en vinfri månad i januari. Vinet och smöret började koka ihop men smakade lite surt....så vad göra?! Jo jag fick free styla (vilket egentligen är det som är min styrka i köket ;)) I med smör, kycklingfond, vatten, tomatpure, citronsaft, lite sherry, lite Marsala, vitpeppar och koka ihop. Smaka av. Lite besk. I med mer smör och lite mer tomatpure. koka upp. Lite mer av allt....haha! Tillslut blev den super, så god att när allt var uppätet hämtade barnen och Johan baguette och doppade i såsen....haha! Jag tog kalv, salt, vitpeppar och citron och sedan en skiva prosciutto och ett salviablad. Viker ihop. Doppar köttet i mjöl. Stekte köttet och när det är klart tar jag upp det och göra såsen i pannan. Under tiden har jag låtit klyftpotatis gå i ugnen. Så denna veckans meny blir: Måndag: Saltimbocca med klyftpotatis (här är Icas recept) Tisdag: Pasta Alfredo med kyckling Onsdag: Bolognese med burrata Torsdag: Lax i citronsås och ris Fredag: Vet ej Lördag: Bortbjudna till vänner på Raclette Söndag: Brunch